Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mtsbgcom/public_html/wp-content/plugins/motopress-content-editor/includes/ce/Shortcode.php on line 927
Backup-as-a-Service
/
/
Backup-as-a-Service

Backup as a Service

Резервиране на данни като Услуга

cloud_backup

Услуга за отдалечено резервиране на данни в облачната среда на IT Staff.  Не е нужно да закупувате, инсталирате и подържате скъпоструващ хардуер и софтуер за бекъп на архивната информация. Единственото нещо от което се нуждаете е прилична интернет свързаност за ъплод на данните в облака на IT Staff. Ние поемаме всички тези ангажименти на абонаментен принцип, за да гарантираме сигурно място за вашите данни.

IT Staff BaaS поддържа почти всички типове виртуализационни хипервайзори, а също така е съвместима за работата с физически сървъри, приложения и бази данни. Продуктът се интегрира с MS Exchange, MS SharePoint и MS SQL, за да гарантира консистентност на данните при такъв вид специфични приложения.

3-2-1

Златно правило при архивиране

Правилото 3-2-1 означава, че трябва да съхранявате 3 копия на вашите архивни данни, записани на 2 различни носителя,  като 1 копие е извън центъра ви данни.

За повечето малки и средни компании това е непосилна задача поради редица ограничения – финансов фактор, интернет свързаност, постоянно растящи обеми данни, липса на експертиза за изграждане и поддръжка на дистанционен център за данни.

Чрез ITStaff Cloud Backup вие можете да се възползвате от златното правило за архив без да влагате излишни средства за втори дейта център или дистанционни архивиращи устройства. Вие получате цялата функционалност на абонаментен принцип.

Плащате толкова, колкото използвате

Обема на цифровите данни непрекъснато расте, а от там и необходимостта за дисковото пространство за вашите архиви. Използвайки IT Staff Cloud Backup вие можете да заявите разширяване обема на нужното дисково пространство по всяко време и това може да става поетапно в зависимост от вашите нужди. При традиционния бекъп това е доста по трудно, защото изисква допълнителни инвестиции и техническа експертиза за запазване/мигриране на архивите. Често се прилага презапасяване с ненужен капацитета с оглед бъдещо нарастване обема на данните, което неминуемо се отразява на първоначалната цена за придобиване.

Производителност

ITStaff Cloud разчита на Enterprise class all-flash, хибридни дискови масиви и виртуални бекъп ленти, които предлагат ненадмита производителност в сравнение с SoHo и Medium Enterprise NAS сториджи.

Сигурност

Традиционните архиви имат своите предимства и недостатъци като в общия случай те носят същия риск като локалния архив на вашия компютър или сървър, ако предварително не са спазени редица изисквания. Локалните архиви например могат да бъдат повредени при аварийно отпадане на захранването, а в комбинация без резервираност на IT инфраструктурата и без регулярна подръжка, те могат да се окажат неизползваеми в най-необходимия момент. Този вид архиви са обикновено бюджетни решения с редица компримиси и предлагат базово изпълнение на вашия бекъп план, но не и 100% гаранция за сигурността на вашите данни.
Cloud backup услугите по своето същество се разглеждат като напълно сигурни, тъй като данните се криптират и вече пристигнали в дейта центъра на IT Staff, се съхраняват на enterprise клас, резервиран хардуер, като данните биха могли допълнително да се репликират на нашия DR (Disaster Recovery) сайт, така че да се гарантира 100% наличност.

До колко сигурни са моите данни?

Сигурност на данните в движение

Терминът „Данни в движение“ описва процеса на прехвърляне на данни от вашия офис към IT STAFF Cloud. „Данни в покой“ са данните, които вече са пристигнали в дейта центъра на IT Staff и са записани на бекъп дисковите масиви.
Трудно е или почти невъзможно да се гарантира, че мрежовите устройства и визическите мрежови връзки между вашия офис и IT Staff са сигурни и далеч от очите на злонамерени трети страни. Затова данните в движение трябва да се защитят чрез криптиране, така че да са нечитими от външни лица. IT Staff Cloud използва следните техники:
– Криптиране на данните в движение, чрез бекъп агент инсталиран локално на вашия сървър или чрез VM backup proxy във вашата виртуална среда. Данните се транспортират през протокол изпозлващ SSL/TLS криптиране с AES-256 битов ключ.
– Чрез използване на тунелни протоколи като IPSec VPN – 3DES/AES128/AES256; OpenVPN SSL

Защита от електронна кражба

Веднъж пристигнали, данните се превръщат в „данни в покой“, но до колко те са защитени от злонамерени трети страни?
ITStaff Cloud осигурява разделение на данните чрез логическо зониране. VMware базирана виртуална среда и други мрежови и сторидж техники гарантират, че вашите данни са достъпни само от вас.
Данните в покой допълнително се криптират чрез собствен за клоуд базирания софтуер AES-256 ключ, така че данните са използваеми единствено и само от Cloud Backup платформата на IT Staff. Откраднати от злонамерени външни лица или дори служители от двете страни, данните не могат да бъдат възпроизведени вън от IT Staff Cloud платформата.
ITStaff Cloud платформата използва още един криптиращ слой на най-ниско хардуерно ниво поддържано от хард-дисковете в сторидж масивите, което гарантира, че в случай на кражба на диск или при подмяна на дефектирали дискове, информацията от тях не може да бъде използвана.

Доверие и надеждност

Идеята за съхранение на важни корпоративни данни във външна локация често води до притеснения в мениджмънта, а в някои случаи и на опитни IT професионалисти. Това до някъде идва от усещането за загуба на контрол над данните или несигурност от това кой и къде съхранява данните ви.
В отговор на това, най-основното е да избере доверен доставчик на услуги, който може да отговори на всички ваши въпроси и корпоративни изисквания за сигурност.

От перспективата на регулаторните изисквания е важно вашият сървиз провайдер да е сертифициран по стандарти като ISO9001 или SOC 2 & SSAE 16.

ITStaff Ltd. като част от Army Security Group притежава ISO9001 и ISO27001 сертификати. Ние също така сме в постоянен процес на обучение и контрол на нашите служители , които притежават разрешение за работа с конфиденциални данни.

ITStaff Cloud разчита на двойно резервиран сървърен и сторидж хардуер в комбинация от доказана виртуализационна технология от най-висок enterprise клас. Като допълнение ние разполагаме с втори DR дейта център за репликация на важни услуги и данни.

 

45%

от всички корпоративни данни все още се съхраняват на крайни устройства без архив